Shit! Taas mä olen unohtanut peruuttaa kuukauden kirjat. Uteliaisuuttani piti mennä pakettikin aukomaan, joten en mä niitä nyt enää peruuttamaankaan ala. Vuoden lukuhetkiin kuuluvat nyt siis myös Katri Mannisen FC Venus ja Kathy Reichsin Kaivojen vainajat.

Katri Manninen: FC Venus
Turkulaisen Annan 29. syntymäpäivä on hänen elämänsä ankein. Sitä seuraava vuosi hänen elämänsä rankin. Kahdessatoista kuukaudessa Annalla vaihtuu kotikaupunki, työpaikka, kaveripiiri ja parisuhde. (Sehän on kuin mä... tästähän tulee vielä hauskaa)
Väliin mahtuu raatamista ja bailaamista, kuolemaa ja rakkautta, oikeita ja varsinkin vääriä miehiä sekä muhkea kolmenkympin kriisi. On aika kysyä itseltään, mitä on valmis rakkauden nimissä kestämään.
Katri Manninen on yksi FC Venus-elokuvan käsikirjoittajista. Elokuvan tarina jatkaa siitä, mikä tässä romaanissa pääsee aluilleen.

Kathy Reichs: Kaivojen vainajat
Kansainvälinen oikeusantropologi Tempe Brennan saa uransa järkyttävimpiin kuuluvan tehtävän, joukkomurhan uhrien tunnistamisen guatemalalaisessa kylässä. Julmuuksista on kulunut parikymmentä vuotta, mutta julma on nykyhetkikin: neljä tyttöä on kadonnut Guatemalan kaupungista ja tapaukset saattavat liittyä toisiinsa.
Tempen kestokyky on alusta alkaen kovilla, sillä hän joutuu aivan kirjaimellisesti likaviemäriin seulomaan epäilyttäviä jätteitä sakokaivosta. Tulos on hätkähdyttävä. Sitten Tempen ystävää, amerikkalaista ihmisoikeustarkkailijaa, ammutaan Tempen kuunnellessa avuttomana hänen hätähuutojaan puhelimessa.
Onko Tempe seuraava uhri? Ovatko hänen räväkkyytensä, terävä älynsä ja lujat hermonsa liikaa tuntemattomalle vastustajalle? Mitä kaikkea piilee salaisuuksien verkossa, joka ulottuu vuosikymmenten taakse?