Mä olen aivan toivoton. Käytiin eilen citymarketissa ruokaostoksilla. Tulihan sitä ruokaakin tietysti ostettua, mutta siellä oli myös loistopokkareita tarjouksessa. Ehdin poimia kolme, kun kandi tarttui hihasta kiinni ja alkoi vetää mua pois sieltä. Höh, eihän ne olleet kuin alle 3 euroa (2,99€) kappale ja vaihtoehtoja oli noin kymmenen. Siis vain kolmekymppiä olis mennyt, jos mun olis annettu ostaa kaikki ne ihanat kirjat. Tuo väitti, että mulla on jo luettavaa vaikka millä mitalla, ja että ehdin ostaa niitä sitten lisää, kun olen saanut vanhatkin luettua. Tylsimys! (No, ehkä se oli oikeassa. Vaikka onkin mies...)

Iloitaan nyt sitten siitä, mitä mulla on.

Sujata Massey: Rei Shimura ja morsiuskimono
Amerikkalaisjapanilainen Rei Shimura on saanut elämänsä kannattavimman keikan: yksi Washingtonin maineikkaimmista aasialaisen taiteen museoista on kutsunut hänet pystyttämään näyttelyn ja luennoimaan japanilaisista kimonoista.
Rei saapuu Washingtoniin kimonot kainalossa ja seuranaan joukko miehenkipeitä japanilaisia virkanaisia. Samana iltana Rein huomaan uskottu arvokas morsiuskimono varastetaan hotellihuoneesta, ja yksi japanilaisnaisista löydetään murhattuna - Rein passi somasti rinnallaan. Matka kotimaahan uhkaa jäädä Rein viimeiseksi reissuksi monella tapaa.

Karin Alvtegen: Tuntematon
Yhteiskunnan laitapuolella elävän Sibyllan on keksittävä, kuinka saada vatsansa täyteen ja päästä silloin tällöin lämpimään kylpyyn. Kun tämän voi toteuttaa joutumatta myymään itseään, paistaa päivä risukasaankin.
Kaikki romahtaa, kun Sibylla on kerran väärässä paikassa oikeaan aikaan. Valmiiksi syrjäytynyttä on helppo syyttää monestakin murhatapauksesta.
Tuntematon on jännittävä, monisäikeinen tarina kauaksi lähtökohdistaan joutuneesta tehtaanjohtajan tyttärestä, mutta myös sarkastisen terävä rikoskertomus.

Lisa Jewell: Oikeenlaista kemiaa
Ensirakkauden maaginen tunne kärvensi teini-ikäisiä sydämiämme ja sai meidät vellomaan tuntikausia tunnehumalan ja viimeisimpien pophittien sekametelisopassa. Keskenkasvuisen lempemme kohde kohosi kullatuissa muistoissamme lähes jumalolennon mittasuhteisiin. Ja joskus villeissä päiväunissamme saatoimme miettiä, mitä mahtoi kuulua ensirakkaudellemme.
Kuvittele törmääväsi häneen kahdentoista vuoden jälkeen ja haluavasi häntä edelleen hullun lailla. Näin käy Digille kun hän törmää Delilahiin, joka edelleen on Digin mielestä mitä jumalaisin olento maan päällä.
Kuvittele sitten olevasi Nadine, Digin paras kaveri. Olet juuri tajunnut Digin olevan elämäsi mies, kun täydellinen bimbo Delilah tunkee mukaan kuvioitasi sotkemaan. Voi olla, että mieleesi tulevat lapselliset temput ja saattaisit sortua soittamaan vaikkapa omalle ensirakkaudellesi, Philille, joka oli silloin kauan sitten niin ihana...